Hitelkalkulátor

Meglévő hitel kiváltása?

  1. A hitelkiváltás sok tekintetben hasonló a többi hitel felvételéhez, de vannak azért sajátosságai. Ezek közül szedtünk össze néhányat az alábbiakban:
  2. mint minden más hitelnél, a hitelkiváltás esetében is felbecsülik az ingatlant és bekérik a jövedelem igazolására szolgáló dokumentumokat. Ezeken túl kérik igazolni a megfelelő hitelmúltat és a fennálló tartozás összegét.
  3. amennyiben az új bank pozitívan bírálta el a hitelkérelmét, jön a szerződéskötés, majd a folyósítás.
  4. a folyamat végén az új bank a régi banknak utalja el közvetlenül a hitelkiváltásra szolgáló összeget.
  5. ha jól fizető ügyfélként kíván távozni a bankjától, akkor számítson rá, hogy meglévő bankja nem lesz túlságosan készséges (tisztelet a kivételnek). Mivel törvényi kötelessége lezárnia az Ön hitelét, ezért előbb-utóbb célt lehet érni, de menet közben lesz jó néhány egyeztetni való a két bank között a hitelkiváltással kapcsolatban (pl. sokszor nem fogadják el egymás nyomtatványait és igazolásait).
  6. a hitelkiváltáshoz nem kis türelem és utánjárás szükséges, mert az egyik legbonyolultabb hitelfajta. Erre jobb előre lélekben felkészülnie, mert alig-alig akad a hitelkiváltás során teljesen sima, zökkenőmentes folyamat, még makulátlan hitelmúlttal rendelkező ügyfelek esetében is!

Lakáshitel kérdés/igénylés

Tel: 0630 183 2300

Üzenet:


+36 30 183 2300

Lépj kapcsolatba velünk

Segítünk, ha kérdésed van.

Kapcsolatfelvétel

Korsinek András
Telefon: +3630 183 2300