Hitelkalkulátor

Meglévő hitel kiváltása?

Mikor érdemes meglévő hiteleket kiváltani?

Tudtad, hogy a meglévő hiteleidet most olcsóbbra is cserélheted? ...és azt tudtad-e, hogy a változó kamatozású hiteleidet most érdemes fix kamatozású hitelre váltanod? Megmutatjuk hogyan kell és több százezer, de akár több millió forintot is megspórolhatsz!

Ha túl magasak a törlesztések: a meglévő hiteleidet le is cserélheted! Ez a hitelkiváltás. A hitelkiváltás előnyeinek felismerése ugyan logikus gondolkozás mellett pénzügyi ismereteket is igényel, azonban ne feledd, hogy akár megvan Benned a szükséges ismeret, akár nem, mi mindenben a segítségedre leszünk! Kollégáink segítségével a meglévő hiteleid kiváltásával sok pénzt tudsz megtakarítani!

Fedezet nélküli hitelek kiváltása

A hosszú időn át felhalmozódó hitelkártya tartozások magunk előtt görgetés nem jó, mert minden hónapban csak a tartozásod töredékét tudod ezekre visszafizetni! Sok esetben előfordul, hogy a fennálló tartozásra felszámított havi kamatok és az esetleges késedelmi díjak meghaladják az általad befizetett törlesztés összegét. Hasonló helyzetben, érdemes személyi kölcsönnel kiváltani, mert a személyi kölcsön már sokkal kedvezőbb megoldás, mint a halmozódó folyószámlahitel vagy a vissza nem törlesztett hitelkártya.

  1. A hitelkiváltás sok tekintetben hasonló a többi hitel felvételéhez, de vannak azért sajátosságai. Ezek közül szedtünk össze néhányat az alábbiakban:
  2. mint minden más hitelnél, a hitelkiváltás esetében is felbecsülik az ingatlant és bekérik a jövedelem igazolására szolgáló dokumentumokat. Ezeken túl kérik igazolni a megfelelő hitelmúltat és a fennálló tartozás összegét.
  3. amennyiben az új bank pozitívan bírálta el a hitelkérelmét, jön a szerződéskötés, majd a folyósítás.
  4. a folyamat végén az új bank a régi banknak utalja el közvetlenül a hitelkiváltásra szolgáló összeget.
  5. ha jól fizető ügyfélként kíván távozni a bankjától, akkor számítson rá, hogy meglévő bankja nem lesz túlságosan készséges (tisztelet a kivételnek). Mivel törvényi kötelessége lezárnia az Ön hitelét, ezért előbb-utóbb célt lehet érni, de menet közben lesz jó néhány egyeztetni való a két bank között a hitelkiváltással kapcsolatban (pl. sokszor nem fogadják el egymás nyomtatványait és igazolásait).
  6. a hitelkiváltáshoz nem kis türelem és utánjárás szükséges, mert az egyik legbonyolultabb hitelfajta. Erre jobb előre lélekben felkészülnie, mert alig-alig akad a hitelkiváltás során teljesen sima, zökkenőmentes folyamat, még makulátlan hitelmúlttal rendelkező ügyfelek esetében is!

Lakáshitel kérdés/igénylés

Tel: 0630 183 2300

Üzenet:


+36 30 183 2300

Lépj kapcsolatba velünk

Segítünk, ha kérdésed van.

Kapcsolatfelvétel

Korsinek András
Telefon: +3630 183 2300